Politika zasebnosti

Uvod

Zavezani smo k varovanju podatkov ter zagotavljanju varnosti in zaupnosti. Vabimo vas, da se podrobneje seznanite z informacijami o obdelavi vaših osebnih podatkov.

V tej splošni politiki zasebnosti in varstva osebnih podatkov Maranda opisujemo, kako zbiramo vaše osebne podatke in s kakšnim namenom jih zbiramo, kako ravnamo z vašimi osebnimi podatki, s kom jih delimo, kako jih varujemo in kakšne možnosti imate glede svojih osebnih podatkov.

Ta politika se nanaša na obdelavo vaših osebnih podatkov v okviru različnih storitev, orodij, aplikacij, spletnih mest, portalov, (spletnih) promocij, trženjskih akcij, sponzoriranih platform v družbenih mediji itd., ki jih zagotavljamo ali upravljamo mi ali v našem imenu nekdo tretji.

Ta politika se uporablja za vse vaše osebne podatke, ki jih zbira družba Marand d.o.o. s sedežem družbe na naslovu Koprska 100, SI-1000 Ljubljana, Slovenija.

Podatki o upravljavcu osebnih podatkov

Za morebitna vprašanja ali pritožbe v zvezi z obdelavo podatkov se lahko obrnete na pooblaščeno osebo za varstvo podatkov v Marandu:

info@marand.si +386 1 470 31 00 Koprska ulica 100, Ljubljana

Obisk spletnega mesta

Ob vsakem obisku Marandovih spletnih mest se v dnevniške datoteke spletnega strežnika, na katerem gostuje spletne mesto in s katerim upravlja Marand, avtomatsko shranjujejo nekateri vaši podatki:

 • IP številka - številka, ki identificira posamezen računalnik oz. drugo napravo na spletu,
 • obisk spletnih strani,
 • nastavitve brskalnika in informacije o operacijskem sistemu računalnika ali mobilnega aparata,
 • čas obiska.

Ti podatki so anonimni in jih ne povezujemo posredno s drugimi. Namen teh postopkov je zagotavljanje delovanja in varnosti spletnega mesta, omrežja in informacij. Podatki se hranijo 30 dni od obiska.

Spletna analitika

Ob obisku in po privolitvi uporabnika se na Marandovih spletnih mest beleži podatke tudi s pomočjo analitičnih orodij, in piškotkov, ki so del orodij beleži podatke o vašem obisku. Orodja, ki jih uporabljamo so:

 • Google Analytics.

Pravne informacije

Določbe te politike dopolnjujejo in ne razveljavljajo določb zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov. V primeru neskladja med določbami te politike in določbami zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov veljajo določbe zakonodaje.

Marand lahko kadar koli spremeni to politiko zasebnosti z objavo spremenjene različice na spletnem mestu, vključno z datumom začetka veljavnosti spremenjene različice.

Trenutna različica politike zasebnosti je stopila v veljavo 16.4.2020.

(Ne)osebni podatki in iznos v tretje države

Marand vaše osebne podatke obdeluje z vašim dovoljenjem, tako da nam jih vi sporočite prek izpolnjenega obrazca. V slednjem primeru lahko Marand zbira naslednje osebne podatke:

 • ime,
 • priimek,
 • elektronski naslov,
 • telefonska številka,
 • naziv delovnega mesta,
 • organizacija.

Marand potrebuje te informacije za boljše razumevanje vaših potreb, zagotovitev odgovora na prejeta vprašanja in/ali komentarje. Marand lahko občasno pošilja promocijska elektronska sporočila o novih izdelkih in posebnih ponudbah ali druge informacije, za katere meni, da bi vas lahko zanimali, na elektronski naslov, ki ste ga navedli.

Vaše pravice

Marand spoštuje vašo pravico do dostopa, popravkov, zahteve za izbris ali zahteve za omejitev uporabe vaših osebnih podatkov. Marand prav tako izvaja ukrepe za zagotavljanje, da so zbrani podatki točni in posodobljeni.

 • Pravico imate vedeti, s katerimi vašimi osebnimi podatki razpolaga družba Marand;
 • Marand vam bo na zahtevo in brezplačno posredoval kopijo vaših osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki;
 • Če so vaši osebni podatki nepravilni ali nepopolni, lahko od Marand-a zahtevate, da jih posodobi (popravek netočnih osebnih podatkov);
 • Pravico imate, da nasprotujete obdelavi vaših osebnih podatkov, ki jo izvaja Marand.
 • Pravico imate do preklica svojega soglasja (če je soglasje pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov) kadar koli, brez stroškov in brez navedbe razlogov. Pošljite elektronsko sporočilo na naslov: info@marand.si
 • Na nas se lahko obrnete tudi za izbris vaših osebnih podatkov (pravica do pozabe).

S preklicem soglasja (peta alineja) Marand ne sme več obdelovati vaši osebnih podatkov in jih mora izbrisati.

Varstvo osebnih podatkov

Marand izvaja ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za zagotavljanje visoke ravni varstva osebnih podatkov (nekateri ukrepi, ki jih izvaja Marand, so: uporaba požarnih zidov in šifriranja podatkov, nadzor fizičnega dostopa – varovanje prostorov in opreme IT ter nadzor nad pooblastili za dostop do informacij s sistemom gesel za avtorizacijo in identifikacijo uporabnikov).

Obdobje hrambe osebnih podatkov

Marand hrani vaše osebne podatke tako dolgo, kolikor je potrebno za zagotavljanje storitev, vendar ne dlje kot 5 let od podaje vašega soglasja, ki se lahko občasno posodobi.

Pojmi

Marand: pomeni družbo Marand d.o.o. s sedežem družbe na naslovu Koprska 100, SI-1000 Ljubljana, Slovenija.

Marand obdeluje osebne podatke skladno z načelom zakonitosti – 5. člen Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov – Uredba EU 2016/679.

Osebni podatki: pomeni katero koli informacijo v zvezi z določenim ali določljivim posameznikom; določljiv posameznik je tisti, ki ga je mogoče neposredno ali posredno določiti.

Obdelava: pomeni kakršen koli dejanje ali niz dejanj, ki se izvajajo v zvezi z osebnimi podatki ali nizi osebnih podatkov.